Logo van Wies en de Liefde

Over De Liefde

Wies Kavelaar

Zangeres

Ik ben Wies….eigenzinnig, eigenwijs, eigengereid en oneindig romantisch

Dus daarom de Liefde

Mijn liefde voor dansende noten, mijn liefde voor de stem, mijn liefde voor muziek, teksten, poëzie, kleinkunst en rock & roll, mijn liefde voor jazz, blues & Afrikaanse muziek, mijn liefde voor mannen, mijn liefde voor dieren, liefde voor doorzetten en hard werken, liefde voor herinneringen van vroeger en de liefde om zoveel mogelijk nieuwe te maken, liefde voor mezelf en de onvolmaaktheden die ik heb.
Liefde voor wat oud is en verweven raakt met nieuw en de liefde om muziek te maken en langzaamaan alles te delen wat ik lief heb.

Mijn eerste muzikale herinnering is aan mijn pyjama. Als klein Wiesje sliep ik vroeger in een oud shirt van mijn vader. Simon&Garfunkel stonden daarop tijdens hun concert in Central Park 1981 waarbij mijn vader aanwezig was.
In mijn tweede herinnering zit ik op de stofzuiger terwijl mijn moeder mij door de kamer rijd. Crosby, Stills & Nash op de achtergrond en door het raam zie ik mijn vader de honden uitlaten.
Jaren later kreeg ik mijn moeders lp koffertje met haar favoriete platen van Janis Joplin, Neil Young en Leonard Cohen.

Mijn oma floot & zong tijdens mijn bezoekjes alle nummers van Ramses Shaffy en via mijn stiefvader leerde ik genieten van Pink Floyd.
Muziek en de herkenbare sound van de 60’s & 70’s heb ik dus duidelijk van mijn ouders mee gekregen.

Theater Academie volgde na de middelbare school en uiteindelijk belandde ik op het conservatorium waar ik vooral leerde wat ik allemaal niet kon en wilde …

Tot uiteindelijk Wies en de Liefde ontstond uit mijn eindexamenproject en ik bedacht nu te gaan doen wat ik wel wilde….
Een band hebben, spelen, creëren, luisteren, schrijven, werken, begrijpen en zingen….heel hard zingen!

De liefdes

Wouter Mooy

Gitarist

Daar waar ik vroeger ben begonnen met gitaarspelen om ‘de beste gitarist van de wereld te worden’ ben ik inmiddels een gedreven muzikant geworden met nog steeds die droom in mijn achterhoofd.

Al op jonge leeftijd heb ik in schoolbandjes, kerkcombo’s en coverbandjes gespeeld. Inmiddels werk ik al een tijd als gitaardocent & sessiemuzikant

Na het conservatorium hebben er verschillende muzikale projecten de revue gepasseerd. Waaronder optredens met het Nationale Toneel uit Den Haag in de Stadsschouwburg van Amsterdam, Koninklijke Schouwburg in Den Haag en Festival de Parade in beide steden en maakte ik een cd in Thailand

Inspiratie haal ik uit de songs van o.a. Crosby Stills Nash & Young, Jose Gonzalez, Nick Drake, Free, Jimi Hendrix en Daniel Lanois.
Wies en de Liefde is voor mij een band die mij de uitdaging geeft mijn droom te verwezenlijken en te leren en creëren bij elkaar.

Andries Eleveld

Drummer

Ik speel al vanaf het moment dat ik als kleine jongen een trommeltje aan een balk in de speelgoedwinkel zag hangen. Niks autootjes, die trommel moest ik hebben.

Na vele jaren met allerlei bandjes door het land te hebben gespeeld, ben ik beland bij Marcel de Groot.
Daarna theatertours gedaan met cabaretiers Lebbis en Jansen
Vele concerten met La Luna gedaan en cd’s gemaakt
De laatste jaren theatertours gedaan met Erik van Muiswinkel.
En nu drummer en percussionist bij Wies & de Liefde

Ton Nieuwenhuizen

Bassist

Ik ben Ton ,
Bassist/ gitarist en heb mijn eigen studio.

Als kind uit een muzikanten-familie groeide ik op met het Hammond-orgel en mondharmonica van mijn vader en de spaanse gitaar van mijn moeder.
Toen moeders nieuwe vriend ook nog een basgitaar in huis bracht was de beer los en kocht ik mijn eerste elektrische gitaar bij de legerdump in Alkmaar voor 100 Gulden.

Al gauw mocht ik in de band van mijn schoolvrienden spelen en oefende ik me de hele dag suf op bas en gitaar.
Dat heeft me uiteindelijk hier bij Wies gebracht na in de afgelopen jaren met o.a. Theo Nijland , Brigitte Kaandorp , La Luna , Marcel de Groot ,Ernie Watts, Boudewijn , Bram Vermeulen , Raymond v/h Groenewoud , Maarten van Roozendaal, Erwin Nijhoff , Alex Klaasen, Niels van der Laan etc. gespeeld te hebben.

Plezier met onze muziek en kom luisteren!

Stichting Wies en de Liefde
“Het Liefdes bestuur”

Stichting Wies en de Liefde

Stichting Wies en de Liefde heeft haar zetel in de gemeente Bergen (Noord-Holland).De stichting heeft ten doel het bevorderen van de beoefening van scheppende en uitvoerende kunst.

De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door: a. het organiseren en realiseren van voorstellingen waarmee alle vormen van kunst en cultuur onder de aandacht worden gebracht; b. het realiseren, bevorderen en uitvoeren van culturele activiteiten; c. het verrichten van alle handelingen die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

KVK nummer
65984552
RSIN
856344205

Friso Schoone

Voorzitter

Waar muziek is, ligt mijn hart. Ik heb een enorme ervaring in muziekstijlen en muzieknetwerken en los elk probleem op in een mix van humor, daadkracht, liefde en een vleugje anarchie.

Ik ben een levensgenieter die talent aan zich weet te binden. Ik houd van lange duinwandelingen en trampolinespringen. Als voorzitter van Stichting Wies en de Liefde houd ik overzicht en een vinger aan pols waar nodig.

Machgiel Bakker

Secretaris

Ik ben de oprichter en eigenaar van Radio Remember, het online muziekstation voor ouderen met dementie.

Vanuit mijn eigen bedrijf, De Zaak Bakker, ben ik verder muziektherapeut bij diverse zorginstellingen in Nederland en docent muziekgeschiedenis bij het Conservatorium in Haarlem. Daarnaast ben ik nu secretaris van de Stichting Wies en de Liefde en ondersteun ik dit 4-talig echtpaar met het verspreiden van de liefde.

Marieke Böggemann

Penningmeesteres

Ik zet me met Contrast Evenementen en Stichting Flooriesant in voor uiteenlopende projecten met een maatschappelijk of cultureel oogmerk.

Dat is waar mijn hart naar uitgaat: mijn organisatietalent, ruime ervaring en enthousiasme inzetten voor maatschappelijke en culturele doelen. En natuurlijk ben ik muziekliefhebber en groot fan van Wies en de Liefde…. Als penningmeesteres van de stichting help ik met alle financiële zaken en de organisatorische ondersteuning van alle projecten van Wies en haar Liefdes.

De minnaars van Wies

Pim van der Ploeg

Chauffeur/ knappe knoppenman

Als minnaar van Wies en haar liefdes heb ik mijzelf met liefde ertussen gemanoeuvreerd.

Ik doe alle zaken waar zij het tijdens het bedrijven van hun liefde voor muziek geen tijd voor hebben. Van technische ondersteuning in het geluid, tot het verkopen van de kaartjes op locatie. De positie van het manusje van alles is er bij mij ingegleden nadat ik viel voor de warme, pure en gemeenschappelijke bron vanuit waar hun muziek geschreven wordt! Tevens ben ik de man die ervoor zorgt dat hun trouwe liefdesnestje van plek naar plek gereden wordt.

Ruben van Zaanen

Meedenker en audiovisuele kracht

Mede door een wereldreis van twee jaar ben ik geïnteresseerd geraakt in de mens en haar wereldwijde culturele diversiteit. Mijn droom is om dit op een mooie en unieke manier vast te leggen door middel van film.

Als filmmaker leg ik graag alle inspirerende en motiverende dingen vast die ik om mij heen zie, maar even graag pak ik mijn mondharmonica en speel ik mee met de band.
Wies, Wouter, Andries en Ton zijn niet alleen prachtige mensen en dierbare vrienden voor mij, maar ook grote inspiratiebronnen van creatief ondernemerschap. Ik ben blij en trots dat ik nauw word betrokken bij deze te gekke band.
Hopelijk zie ik je bij een optreden!

India

Bandmascotte

Ik ben India , de 4voetige vriend van Wies en de Liefde en tevens band-mascotte. Ik ga waar de Liefde gaat en zorg voor de nodige ontspanning daar waar het soms te veel overstroomt van passie.

Flirts

Erik van Muiswinkel

Liefdesteksten

Erik schreef voor ons de promo-teksten voor het programma in ons liefdesbusje!

Obbe Tiddens

Kunstenaar

Obbe heeft ons rijdend theatertje voorzien van liefde door verf en kwast

Marco Reussink

Monteur

Ons Liefdesbusje heeft soms ook wat onderhoudt nodig (zoals elke relatie) en voor de technische zaken is Marco onze man!

Inge den Hartog

Liefdes Hulp

Zelfs de liefde kost soms geld….en daar helpt Inge ons bij!